Koken met Mark #4: Rijstkom met kipomelet

Dit is een eenvoudig maar stevig gerecht, geschikt voor lunch of diner. Je krijgt het mooiste resultaat wanneer je een kom en een pannetje met ongeveer dezelfde diameter hebt.

Benodigdheden:

  • 100-150 gram gepaneerde kipfilethaasjes
  • 2 eieren
  • 1 bosui
  • witte rijst
  • saus naar keuze (zoetzuur werkt het beste)
  • peper

Bereiding:

Kook de rijst. De hoeveelheid mag je zelf weten, en zou ik afstemmen op je hongergevoel.

Snij een bosui in kleine snippers. Klop vervolgens de eieren tot het een geel goedje is. Hier kun je de ui en wat peper aan toevoegen. Roer het nog een beetje door.

Snij de kipfilethaasjes doormidden, dan hebben ze een mooie maat. Mocht je het trouwens leuk vinden, dan kun je dit natuurlijk ook zelf de stukken filet paneren. Ik heb zelf ontdekt dat mijn talenten elders liggen, dus koop ik ze al voorgepaneerd.

DSC_0285

Doe wat olie in het pannetje en gooi de kipstukken erin. Op dit moment komt er een klein beetje (*slik*) timing bij kijken. Het moment om het ei erbij te gooien is het moment dat de kip rondom bruin begint te worden, maar nog niet helemaal gaar is van binnen. De omelet en het ei moeten namelijk ongeveer tegelijkertijd klaar zijn.

Als je het mooi wilt doen, leg dan de kipstukjes even op een rij voordat je het ei erbij gooit.

DSC_0287

Tegen de tijd dat het klaar is kun je de rijst in de kom scheppen. Leg vervolgens de omelet met kip eroverheen, zodat het de rijst mooi bedekt. Nu hoeft alleen de saus er nog over. Ik heb deze keer gekozen voor tonkatsu-saus, maar pak gerust wat je lekker vindt. Een zoetzure saus past het beste bij de smaak van het gerecht. Voor het toevoegen van de saus kun je de omelet op enkele plekken nog inprikken, zodat de saus ook langzaam opgenomen wordt door de rijst.

DSC_0290

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *